اقتصادی

پیش بینی افزایش دما در نوروز – جمهورآنلاین

به گزارش جمهور آنلاین، سحر تاج‌بخش مسلمان روز سه‌شنبه در نشست خبری افزود: تغییر اقلیم پیش بینی هوا را در فصل بهار سخت کرده و توصیه می‌شود افراد اخبار هواشناسی را به روز دنبال کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر سامانه بارشی در کشور فعال است که تا پنجشنبه فعالیت خواهد داشت.

وی بیان داشت: هفته آینده در اکثر نقاط کشور جوی پایدار خواهیم داشت و دمای هوا به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت و تا پایان نوروز تداوم خواهد یافت.

تاج بخش همچنین با اشاره به بارش‌ها خاطرنشان کرد: برای هفته نخست عید یک موج باران زا در شمال غرب و غرب کشور پیش بینی شده که تا دامنه‌های جنوبی البرز نفوذ خواهد کرد، با این حال ممکن است نقشه ها تغییر کند.

وی اظهار داشت: برای هفته دوم نوروز نیز موج بارشی دیگری در نقشه‌ها مشاهده می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی در خصوص وضعیت ذخایر برفی کشور یادآور شد: هرچند تا دی‌ماه بارش قابل توجهی در کشور نداشتیم و بارش ۵۰ درصد کمتر از نرمال در پاییز اتفاق افتاد، با این حال اکنون پوشش برفی نسبت به میانگین بلندمدت بیشتر است.

وی ادامه‌داد: طی هفته‌های اخیر برودت هوا سبب شده تا برف‌ها در ارتفاعات ذوب نشوند، اما با گرم شدن تدریجی هوا وسعت برف‌ها کاهش خواهد یافت.

تاج بخش گفت: با این حال با توجه به اینکه تعداد دفعات بارش طی ماه‌های گذشته زیاد نبوده، سبب شده تا ضخامت برف نیز زیاد نباشد.

وی خاطرنشان‌کرد: ذوب تدریجی برف‌ها بخشی از آب پشت سدها را تامین خواهد کرد، اما به‌طور قطع پاسخگوی نیازها نخواهد بود.

هشدارهای هواشناسی بدون توجه به رنگ‌بندی جدی گرفته شود

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: هشدارهای صادره توسط سازمان هواشناسی برپایه استانداردهای بین‌المللی است، اما هر یک از هشدارهای زرد، نارنجی و قرمز می‌تواند با بارش‌های شدید و ویرانگر همراه باشد.

وی اظهارداشت: در سیل اسپانیا شاهد بودیم ۴۰۰ میلی‌متر بارش طی هشت ساعت اتفاق افتاد و ۲۰۰ کشته بر جای گذاشت، بر این اساس حتی هشدار زرد هواشناسی به‌معنای آگاهی بخشی اینکه ممکن است اتفاقی بیفتد نیست و باید جدی گرفته شود.

تاج‌بخش همچنین درخصوص هشدار سیلاب‌ها اظهار داشت: در موضوع سیلاب، بارش فقط یکی از پارامترهای تاثیرگذار است.

وی گفت: در این زمینه دسترسی این سازمان به اطلاعات تاب‌آوری و آسیب پذیری زیرساخت های کشور بسیار ضعیف است و به منظور پیش‌بینی های بهتر نیازمند دسترسی به این اطلاعات هستیم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطرنشان کرد:‌ دسترسی به اطلاعاتی نظیر وضعیت استحکام زیرساخت ها، ‌رودخانه‌ها، پیشروی ساخت‌و سازها در بستر رودخانه‌ها و غیره سبب می‌شود تا از سامانه‌های هشدار سیل بتوانیم استفاده بهتری داشته باشیم.

وی با اشاره به سیل استهبان، بیان‌داشت: در این موضوع، اصلا سیلابی اتفاق نیفتاده بود و به عبارتی آبی سرریز نشده بود، اما از آنجایی که مردم در بستر رودخانه اتراق کرده بودند، ۲۰ فوتی به ثبت رسید.

تاج بخش در ادامه، موضوع تغییر اقلیم را مورد اشاره قرار داد و گفت: بررسی آمار ۵۰ ساله دو شاخص اصلی یعنی میزان دما و بارش حاکی از وقوع پدیده تغییر اقلیم است؛ به طوری که آهنگ کاهش بارش‌ها سالیانه یک میلی‌متر و افزایش چهار دهم درجه دما در هر دهه موید آن است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در این زمینه باید به مدیریت بهینه وضع موجود بپردازیم و دو راهکار اساسی سازگاری با تغییر اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای دنبال شود.

بارورسازی ابرها

وی در ادامه درخصوص بارورسازی ابرها با اشاره به اینکه وزارت نیرو متولی این موضوع در کشور است، اظهار داشت: بارورسازی ابرها در بسیاری از کشورها انجام می‌شود، اما موضوع اصلی هدف از انجام کار است.

تاج بخش خاطرنشان کرد:‌ تجارب جهانی نشان داده اگر بارورسازی ابرها با هدف رفع خشکسالی و مشروب کردن آب‌های زیرزمینی باشد، در هیچ کجا منتج به نتیجه دلخواه نشده است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور در خاتمه به تامین چهار دستگاه «ویندپروفایلر» برای چهار فرودگاه کشور اشاره کرد و گفت: این تجهیزات برای چهار فرودگاه امام خمینی (ره) و مهرآباد تهران، تبریز و اردبیل است تهیه شده است و در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ راه‌اندازی می‌شود.

وی بیان‌داشت: رادارهای هواشناسی جزو تجهیزات تحت تحریم است که تأمین آن‌ها بسیار دشوار است؛ اما با توجه به همه مشکلات موجود توانستیم پس از حدود ۱۰ سال یک رادار هواشناسی جدید در کشور تأسیس کنیم.

نقاط اولویت دار برای نصب سامانه هشدار سیل به ۳ هزار نقطه می‌رسد

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: در راستای اجرای قانون مدیریت بحران و در فاز اول برای نصب سامانه هشدار سیل، ۵۰۵ نقطه با اولویت وزارت نیرو شناسایی شد که قرار است تعداد این نقاط در سال ۱۴۰۴ و در راستای تعیین دبی آب و اعلام هشدار سیل به سه‌هزار نقطه افزایش می‌یابد.

وی افزود: داده‌های سخت افزاری و نرم افزای شامل داده‌های رادار و ایستگاه باران سنجی در شبکه هستند و در صورتی که برخی از رادارهای موجود در استان‌ها که تاکنون کد شبکه دریافت نکرده اند را محاسبه کنیم، تعداد ۶۰ دستگاه دیگر به مجموع رادارهای موجود اضافه می‌شود.

پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی نرم افزار پیش‌بینی گردوخاک

رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: همزمان با پیش بردن فاز دو هشدار سیل، نرم افزار پیش‌بینی گردوخاک را با کمک ظرفیت دانشگاهی جلو بردیم که اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

تاجبخش به بهره گیری از هوش مصنوعی برای راه اندازی اشاره کرد.

ضرورت راه اندازی بانک اطلاعاتی میزان تاب آوری زیرساخت‌های کشور

وی به ضرورت راه اندازی بانک اطلاعاتی زیرساخت‌های کشور تاکید کرد و گفت: ما در سازمان هواشناسی کشور به میزان تاب آوری و آسیب‌پذیری زیرساخت‌های دسترسی نداریم در صورتی که دسترسی به آن اطلاعات برای ما حیاتی است.

رییس سازمان هواشناسی کشور افزود: برخی از این دستگاه‌ها زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی و تعدادی از دستگاه‌های دیگر هستند و سازمان ما نیز می‌تواند عضوی از بهره برداران این بانک اطلاعاتی باشد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا