اقتصادیریال پلاسویژه

صادرات سودآور با عضویت در FATF

یادداشت: رضا رستمی رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق ایران:

صادرات سودآور با عضویت در FATF؛ سودآوری حاصل از ایجاد خط اعتباری خرید کالا و تهاتر کالا با آفریقا نیازمند رفع مشکل بازگشت ارز صادراتی است که با عضویت در FATF محقق می‌شود.

به گزارش ریال  آنلاین: رضا رستمی رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق ایران در یادداشتی به بیان پیش‌نیازهای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری ایران با اتحادیه و کشورهای آفریقایی پرداخته است.

برای توسعه اقتصادی کشور لازم است با دیگر کشورها از جمله آفریقا روابط تجاری و بازرگانی داشته باشیم و در قبال صادراتی که انجام می‌دهیم باید واردات کالاهای مورد نیاز کشور نیز صورت گیرد تا شاهد رونق و توسعه اقتصادی باشیم.

با توجه به برگزاری سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا، در حال حاضر تداوم همکاری با آفریقا می‌تواند فرصت خوب و مناسبی برای توسعه اقتصادی ایجاد کند. با در نظر گرفتن نیازهای آفریقا می‌توانیم از این فرصت به نحو احسنت استفاده کنیم و محصولات کشاورزی، سیمانی، فولادی، پتروشیمی و… را به این کشور صادر کنیم.

البته انجام این فرآیندها نیازمند عضویت ایران در کنوانسیون FATF (گروه ویژه اقدام مالی) است چرا که عدم عضویت ما باعث ایجاد مشکلاتی جدی برای بازرگانان، تجار و صادرکنندگان شده که از جمله آن می‌توان به بازگشت ارز صادراتی اشاره کرد.

عدم عضویت در FATF امکان انجام صادرات را برای تجار دشوار کرده چرا که روش بازگشت ارز صادرات به کشور تعریف نشده است. بنابراین، لازم است به سمت عضویت در FATF گام برداریم و مشکلات ناشی از عدم عضویت را حل و فصل کنیم.

حتی اگر نتیجه مذاکرات ایران و ایالات متحده آمریکا موفقیت‌آمیز باشد و منجر به رفع تحریم‌ها شود، عدم عضویت در FATF دردسرساز است و مشکل تجار و صادرکنندگان فقط با رفع تحریم‌ها حل نمی‌شود. لذا برای رونق اقتصادی و انجام صادرات و واردات باید عضو کنوانسیون یادشده شویم و مسائل مربوط به آن را حل کنیم.

قطع به یقین صادرات هر نوع کالایی از ایران به دیگر کشورها باعث ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی می‌شود. اگرچه ارزیابی مثبتی از ایجاد 2 میلیارد دلار خط اعتباری برای خرید کالا از اتحادیه آفریقا و فراهم‌سازی سازوکار تهاتر کالا با این کشورها داریم اما سودآوری آن نیازمند رفع مشکل بازگشت ارز صادراتی است.

البته مشکل ما فقط صادرات نیست و فرض کنید کالایی را به اروپا، آسیای میانه یا آفریقا صادر کردیم اما شرایط برای بازگشت ارزی مهیا نیست؛ بنابراین این امر نمی‌تواند به خودی خود منجر به ایجاد توسعه اقتصادی شود.

بر این اساس، ابتدا باید موانع مربوط به بحث بازگشت ارزی را رفع کنیم.

به باور اینجانب، نفس صادرات کالا به دیگر کشورها اقدام مثبت و سازنده‌ای در جهت رونق و توسعه اقتصادی است اما در مقابل این صادرات باید ارزآوری و واردات مفید و به‌صرفه‌ای داشته باشیم که در حال حاضر به دلیل مشکلات ناشی از عدم عضویت ایران در FATF این کار قدری دشوار بوده و نیازمند رسیدگی جدی و دقیق است تا رفع آن منجر به ایجاد انگیزه برای تجار و صادرکنندگان شود.

پوستر + سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا