ناشران حاضرند هزینه بیشتر برای غرفه مجهز پرداخت کنند – جمهورآنلاین

به گزارش جمهور آنلاین، سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۴ فعالیت خود را آغاز کرد. نخستین روز نمایشگاه طبق معمول با افتتاحیه آغاز شد و در آن محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد فکاک البدرانی وزیر فرهنگ و گردشگری عراق و سفیران و رایزنهای فرهنگی کشورهای مختلف حضور داشتند.
نخستین روز نمایشگاه کتاب گویی فرصتی بود تا ناشران بتوانند کارهای انجام نشد خود در نمایشگاه را انجام دهند، البته برخی هم کاملا آماده بودند و حتی چند نشست در غرفه خود برگزار کردند، برخی غرفهها خالی ماند و برخی در حال نصب اجزای سازنده و رنگ کردن دیوارها بودند.
قطعی برق و کار نکردن دستگاههای کارتخوان برخی غرفهها مسالهای است که هر دوره گریبان تعدادی از ناشران را میگیرد؛ اما بیشتر مشکلات تا قبل از ظهر حل شد. هرچند غرفهای که در نمایشگاه برای فناوریهای نشر در نظر گرفته شده است، تا بعد از ظهر هم برق نداشت و مسئولان آن با رویکردی مثبتاندیش برای یافتن برق دنبال راه و روشی تازه بودند. این غرفه در این دوره برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب فعال شده و به ابعاد فرهنگی این رویداد قوت میبخشد.
یکی از مسائل سوالبرانگیز، بیرون از ابعاد فرهنگی نمایشگاه در نخستین روز آن، نبود امکان فروش آب معدنی در فضای داخلی نمایشگاه نبود. تا جایی که شرکت واردکننده آب به فروشندگان غذا هم اعلام کرده بود حق فروش آب ندارند. تشنگی نخستین روز نمایشگاه میتوانست موجب شود دوستداران کتاب زودتر فضای نمایشگاه را ترک کنند. البته برخی غرفهدارن از بیرون سفارش آب داده بودند.
مشکلات تردد ناشران در راهروها
مساله دیگر در سیوششمین نمایشگاه کتاب تغییر مکان غرفهها نسبت به چند سال قبل است. گفته شده در این دوره حدود ۲۰۰ غرفه به تعداد قبلی ناشرانی که در نمایشگاه شرکت میکنند اضافه شده است. همین مساله ساختاری نامنظم برای راهروها ایجاد کرده است، تقریبا هرجایی در شبستان غرفهها جانمایی شدند. در نخستین روز غرفههایی که برای راهنمایی و پاسخگویی به سوالهای مردم در چند بخش نمایشگاه جانمایی شده اند، فعال بودند و به مردم برای پیدا کردن غرفه و کتاب مورد نظرشان کمک میکردند.
البته بهتر بود نمازخانه بیرون از شبستان باشد یا حداقل با درنظرگرفتن اینکه این مکان به عنوان فضایی امن در خاطر مردم جای گرفته است و در آن استراحت میکنند، اطراف آن توسط دیوارهای موقت یا بنر پوشیده میشد.
یکی از ناشران حاضر در این دوره نمایشگاه که تجربه حضور در نمایشگاههای بینالمللی مانند فرانکفورت را دارد، بر این نکته تاکید داشت که ناشران حاضرند هزینه بیشتری پرداخت کنند اما غرفههایی شایسته و باامکانات دریافت کنند. اگر ساختار غرفه شایسته باشد، میتواند به جذب مخاطب هم کمک کند.
این ناشر هدفش از شرکت در نمایشگاه را دیدار ناشران و نویسندگان و مذاکره با آنها اعلام کرد. او همچنین پیشبینی کرد در این دروه بتواند ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان فروش داشته باشد و توسط این مبلغ میتواند از پس هزینههای نمایشگاه و حقوق کارمندانش در ۱۱ روز بر بیاید.
او همچنین راهروهای باریک شبستان را یکی از مسائل مهم ناشران اعلام کرد. به گفته او ماشینهای باربری بزرگ میتوانند در راهروهای نمایشگاه فرانکفورت تردد کنند و شهر آفتاب با تمام مشکلاتش میتوانست وانت را در راهروهایش جای دهد.
فردا، دومین روز نمایشگاه کتاب روز پنجشنبه و تعطیلی هفته است و توقع میرود مانند دورههای قبل این رویداد تعداد بیشتری از مردم را به خود جذب کند و برای آنان ساعتهایی فرهنگی بسازد.