کرمان و تبریز مقصد اجلاس چهارم ایران و آفریقا؛ با توجه به موضوع آمایش سرزمین و قابلیتهای خاص و منحصر به فرد هر منطقه در بخشهای مختلف صنعتی، معدنی و.. باید برگزاری چنین اجلاسهایی فقط متمرکز در تهران نباشد.
به گزارش ریال آنلاین: دبیر سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا با بیان این مطلب گفت: حضور چشمگیر هیاتهای تجاری در سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا نقطه عطفی است تا ایران خود را برای نشستهای بعدی و حضور بیشتر تجار خارجی آماده کند چرا که 20 درصد از تجار شرکتکننده در اجلاس سوم به مدت یک هفته اقامت خود را در ایران تمدید کردهاند تا از ظرفیتها و قابلیتهای کشور در عرصههای گوناگون بازدید کنند.
سیدمهدی حسینی، دستاوردهای سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا را خوب توصیف کرد و افزود: حضور حدود 600 تاجر، بازرگان و مقامات سیاسی و اقتصادی از قاره آفریقا در کشورمان بیانگر وجود ظرفیتهای بالا و توانمندیهای ایران در عرصههای مختلف اقتصادی و تجاری است.
حسینی اضافه کرد: در این دوره به صورت تخصصی فقط روی چند بخش متمرکز شدیم حال آنکه چنانچه دستاوردها و توانمندیهای کشور را در همه بخشهای اقتصادی به منحصه ظهور بگذاریم، بیشک شاهد حضور بیشتر تجار و فعالان اقتصادی کشورهای خارجی در ایران برای همکاریهای اقتصادی در دورههای آینده خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در این دوره از اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا بیش از 1000 شرکت داخلی، توانمندی و دستاوردهای خود را در بخشهای پتروشیمی، معادن، تجهیزات پزشکی و کشاورزی در معرض دید تجار و بازرگانان خارجی قرار دادند، اظهار داشت: انتخاب اصفهان به عنوان استانی با ظرفیت مناسب از ابعاد مختلف رویکردی بود که تجار خارجی نیز به این نتیجه رسیدند که ایران از قابلیتهای بالایی در بخشهای مختلف اقتصادی و همچنین تولید کالا و محصولات صادراتمحور در نقاط مختلف کشور برخوردار است.
بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، حسینی در ادامه تصریح کرد: در برگزاری اجلاس سوم همکاریهای ایران و آفریقا به این نتیجه رسیدیم که نباید فقط به تهران اکتفا کنیم چرا که پایتخت به دلیل موقعیت جغرافیایی، بحث تولید، شلوغی و… نسبت به برخی استانها شرایط مناسبی ندارد. بنابراین برگزاری اجلاس با هدف تمرکززدایی از تهران در اصفهان نیز برگزار شد که به خوبی مورد اقبال مهمانان قرار گرفت.
به گفته وی، این رویکرد در آینده نیز به دلیل بحث آمایش سرزمین آنگونه که هر منطقه دارای قابلیتهای خاص و منحصر به فرد خود در بخشهای صنعتی، معدنی و… است باید مدنظر تصمیمگیران قرار گیرد تا برگزاری اجلاس و نمایشگاههای بینالمللی فقط در تهران متمرکز نشود.
دبیر سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا با بیان اینکه خیلی از استانهای کشور دارای مزیتها و قابلیتهای خاص صنعتی و معدنی و مراکز تولید کالاهای هایتک هستند، گفت: امسال بخش عمده تجار آفریقایی خواهان خرید و انعقاد قرارداد با شرکتهای سازنده تجهیزات، ماشینآلات و محصولات کشاورزی، معدنی، نفتی و صنعتی بودند. با این وجود بهتر است از هم اکنون با برنامهریزی دقیق فکری اساسی برای برگزاری اجلاس چهارم فراتر از تهران و اصفهان در استانهای دارای قابلیت شود چرا که برگزاری اجلاس در اصفهان در روزهای اخیر نتایج قابل توجهی را به دنبال داشت.
وی با اشاره به قابلیتهای استانهای کرمان و آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: شهر تبریز به دلیل برخورداری از کارخانه تراکتورسازی، فرش دستباف و… و همچنین کرمان به دلیل وجود معادن مختلف از جمله استانهایی هستند که از اکنون باید مورد توجه قرار گیرند تا جزو مقصدهای بعدی برگزاری اجلاس چهارم باشند.
سیدمهدی حسینی ضمن تشکر از همکاری و همراهی مسئولان و دستاندرکاران دستگاههای مختلف در برگزاری این اجلاس گفت: همراهی مسئولان در تسریع و تسهیل امور فواید زیادی را در پی دارد که خوشبختانه در این اجلاس شاهد آن بودیم. در مقابل همه مدعوین چه داخلی و خارجی نیز از نحوه برگزاری اجلاس سوم و نمایشگاه ایران اکسپو 2025 راضی بودند. دلیل این مدعا نیز آن است که تعداد زیادی از تجار و بازرگانان خارجی شرکتکننده با هزینه شخصی خود اقامت در ایران را تمدید کردهاند که نشان میدهد این افراد هنوز به طور کامل ظرفیتها و توانمندیهای ایران را در بخشهای مختلف ندیدهاند.
گزارش
گزارش تصویری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا در اصفهان