۸۰ درصد ماشین‌آلات صنعت نان از داخل تأمین می‌شود – جمهورآنلاین

[ad_1] به گزارش جمهور آنلاین، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراهیم شیخی در نشست هم اندیشی موضوع قیمت گندم، آرد و نان و تفاوت بیش از ۲۵ برابری آن یکی از چالش‌های این صنعت بوده که باید قیمت‌گذاری دستوری را هم به آن اضافه کرد. وی اظهار کرد: در این مدار توسعه […]

[ad_1]

به گزارش جمهور آنلاین، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراهیم شیخی در نشست هم اندیشی موضوع قیمت گندم، آرد و نان و تفاوت بیش از ۲۵ برابری آن یکی از چالش‌های این صنعت بوده که باید قیمت‌گذاری دستوری را هم به آن اضافه کرد.

وی اظهار کرد: در این مدار توسعه نیافتگی صنعت نان، تمام زنجیره از دولت، مردم، تولیدکنندگان و نانوایان عنوان می‌کنند در حال زیان هستند.

این مسئول دولتی با تأکید بر زیان چرخه تولید و توسعه صنعت نان، ادامه داد: این نگرانی زمانی افزایش می‌یابد که سلامت مردم هم بهبود پیدا نمی‌کند.

شیخی تصریح کرد: این چرخه معیوب باید اصلاح شود؛ اصلاحی که در طول دهه‌های گذشته ناموفق بوده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه سخنان خود گفت: در مسیر اصلاح نخست باید آمار اتلاف نان در کشور کاهش یابد زیرا بررسی‌ها نشان می‌دهد نان در کشور تا ۲۰ درصد به ضایعات تبدیل می‌شود.

وی افزود: مسئله دیگر، مشارکت تمام تشکل‌ها در این روند اصلاح و اینکه تحول آفرینی باید یکباره باشد نه همراه با تأخیر.

این مسئول دولتی اظهار کرد: اگر قرار است یارانه‌ای به صنعت نان پرداخت شود باید هدفمند بوده و منجر به بهبود سلامت مردم بهبود شود.

شیخی در پایان گفت: پرداخت یارانه مستقیم باید با بررسی نهادهای صنفی و ذی ربط در موقعیت‌های گوناگون انجام شود که به هدف اثبات کند.موضوع قیمت گندم، آرد و نان و تفاوت بیش از ۲۵ برابری آن یکی از چالش‌های این صنعت بوده که باید قیمت‌گذاری دستوری را هم به آن اضافه کرد.

وی اظهار کرد: در این مدار توسعه نیافتگی صنعت نان، تمام زنجیره از دولت، مردم، تولیدکنندگان و نانوایان عنوان می‌کنند در حال زیان هستند.

این مسئول دولتی با تأکید بر زیان چرخه تولید و توسعه صنعت نان، ادامه داد: این نگرانی زمانی افزایش می‌یابد که سلامت مردم هم بهبود پیدا نمی‌کند. درادامه محمدرضا مرتضوی، عضو انجمن صنفی آردسازان درباره صنعت نان کشور عنوان کرد: صنعت نان با تصمیم‌های غلط فقیر شده به این معنی که با تزریق نرخ‌های مصنوعی و دستوری، صنعت به سمت فقر حرکت کرده است.

وی افزود: این امر فعالیت صنف نانوایان را غیر اقتصادی کرده و مهم‌ترین صنعت کشور و زنجیره ارزش غذایی با تصمیمات اشتباه تا این اندازه فقیر شده است.

این مسئول صنفی اضافه کرد: به این ترتیب مشخص می‌شود چرا تکنولوژی وارد صنعت نان نشده چون اینگونه نیست که نانوا علاقه به فعالیت با فناوری روز نداشته باشد بلکه مشکلات نقدینگی موجب عقب افتادگی این صنعت شده است.ادامه این هم اندیشی مهدی خان محمدی، رئیس انجمن نان‌های صنعتی گفت: امروز ۸۰ درصد ماشین‌آلات مورد نیاز صنعت نان‌های حجیم و نیمه حجیم در داخل تولید می‌شود.

وی افزود: متأسفانه نان خوب در کشور تولید نمی‌شود و ۲۰ تا ۲۵ درصد پخت نان تبدیل به ضایعات می‌شود.

این مسئول صنفی با تأکید بر اینکه کسانی باید وارد این صنف شوند که کاربلد باشند، ادامه داد: افراد فعال این صنف باید آموزش‌های لازم را فرا بگیرند و کسانی که با پخت نان آشنا نیستند نباید وارد این حوزه شوند.

وی با اشاره به ۵۰۰ میلیون یورو بودجه دولت برای نان‌های صنعتی و عدم برنامه‌ریزی درست، تصریح کرد: از این یارانه حتی یک کیلو گرم نان به دست مردم نرسید.

خان محمدی در ادامه سخنان خود به خاموشی برق صنایع پرداخت و گفت: امروز دولت با ناترازی برق و گاز مواجه است و صنایع در شهرک‌های صنعتی هفته‌ای ۲ تا ۳ روز برق نداشتند.

[ad_2]